sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Miksi haluan kauas pois rakkaiden ihmisten luota?

Ajattelin kirjotella teille muutaman syyn siitä, miksi haluan jättää mun rakkaan suomikodin ja läheiset tänne ja lähteä maailmalle yksinään.

Kieli on yksi tärkeimmistä syistä mulle. Jos totta puhutaan niin selviäisin arkipäivän tilanteista luultavasti paremmin ruotsiksi (jota olen lukenut koulussa kolme vuotta) kuin englanniksi (jota olen lukenut 7 vuotta). Olen myös panikoinut jo nyt lukion ekalla vähän ylioppilaskokeita, varsinkin englannin kohdalla. Nykyäänhän on lähes "pakollista" kyseinen kieli kirjoittaa, jos jonnekin mielii opiskelemaan. Koulun lisäksi haluaisin matkustella elämäni aikana mahdollisimman paljon ja toivon, että seuraavan vuoden jälkeen selviän vähän hankalimmistakin tilanteista in English!

Näyttäminen ja itsensä ylittäminen on mulle tärkeetä. Jotenkin oon aina ajatellu että jos joku muukin selviää jostakin, niin kyllä mäkin! Oon aina ollu näyttämisen halunen ja halunnut olla kaikessa aina paras. Vaihtoon lähtökin on yksi näistä päähänpistoista, joista haluan selvitä. Monet ihmettelee miten uskallan lähteä, ja välillä sitä mietiskelen itsekin. Ajattelen kuitenkin, etten menetä mitään vaihtovuoden aikana, ja ihan yhtä helposti mä voin kuolla tai loukkaantua niin kotona kuin Amerikassakin.


Kulttuuri ja juhlapyhät haluan ehdottomasti kokea! Haluan kokea sen amerikkalaisen kiitospäivän, halloweenin ja joulun! Haluan osata sitä kuuluisaa small talkia ja hymyillä ja nauraa jokaiselle vastaan tulijalle! Haluan kokea sen kuuluisan school spiritin ja hyppiä jalkapallopeleissä pää punaisena kannustamassa omaa koulua voittoon!


Ystävät. En tiedä tartteeko tätä sen enempää selitellä. Vaikka en saisi viettää sitä ihanaa haloweenia tai syödä kalkkunaa kiitospäivänä, niin mua ei haittaa kunhan mulla on ympärillä välittäviä ihmisiä!

Cheerleading on mulle tosi rakas harrastus. Jos on mahdollista, niin haluan ehdottomasti jatkaa myös USA:n puolella sitä! Amerikassa on tunnetusti panostettu cheerleadingin puolella akrobatiaan, joten jos pääsen koulun joukkueeseen, niin toivon oppivani varsinkin akrobatian puolelta paljon.


Uusi maa, ilmasto ja kasvillisuus olisi jännä kokea. Voisi olla kiva asua jossain, missä ei ole kunnollista talvea tai jossain missä ympärillä on pelkkiä vuoria. Vaikka en asuisikaan ilmastoltaan ihan Suomesta poikkeavassa paikassa, toivon että pääsisin vuoden aikana matkustelemaan ja
näkemään uudenlaisia paikkoja.


4 kommenttia:

 1. Sulla on tosi kiva tää blogi ja jään varmasti seuraileen! Mullaki on haaveena ollu vaihtovuosi mut se jää varmaan haaveeks ku ois suunnitelmisa lähtee kielimatkalle uudestaa ens kesänä usaan :-) Toivottavasti sulle tulee hyvä perhe ja ikimuistonen kokemus!! :-)

  http://travelwithef.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itekin oon kielimatkalla ollu ja itseasiassa siellä aloin vähän miettimäänki tätä vaihtovuotta vähän tarkemmin. Jos sulla vaan mitenkään olis mahdollista päästä vaihtoon niin kannattaa kyllä lähteä ainakin sen mukaan mitä oon muiden vaihtareiden blogeista lukenu! :)

   Poista
 2. Moikka! Oli ihan pakko tulla kirjottaa et aion ehdottomasti jäädä seurailee sun vaihtovuotta sitten ku lähet ja ennen sitä, ehkä myös sen jälkeenkin! Mut sit haluisin kans kysyy et koska oon nyt 8lk ja haluaisin kovasti lähtee lukion ekan vuoden jälkee vaihtoo nii MILLOIN pitää hakea? Vuosi aikasemmin? 1,5? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tykkäät ja aina saat kysyä! Ite alotin täyttelemään papereita ysiluokan ja lukion välisenä kesänä eli vuotta ennen. Sillon oli paikkoja vapaana ainakin AFS:llä ihan mukavasti, mutta esim. Australiaan jonne lähetetään vain muutama oppilas, paikat oli jo täynnä. Paikan lisäksi vaikuttaa tietysti järjestö mihin haet; joillain järjestöillä paikat täyttyy nopeammin kun toisilla. Mutta siis pääsääntönä sanoisin just ton 1,5-1 vuotta ennen lähtöä! Toivottavasti pääset lähtemään ja toteuttamaan sun unelmaa! :)

   Poista