torstai 19. kesäkuuta 2014

Long time no see

Siitähän on aikaa kun viimeksi tänne kirjoittelin! Tässä parissa kuukaudessa on sattunut ja tapahtunut vaikka ja mitä myös vaihtoon liittyen.

Ensimmäinen merkittävä juttu sijoitustietojen saamisen jälkeen oli AFS:n orientaatio, joka kesti yhden viikonlopun. Leirillä käytiin läpi yleisiä juttuja vaihto-oppiluudesta, mutta mukaan mahtui myös uintia, saunomista, grillailua ja uusiin ihmisiin tutustumista. Kaiken kaikkiaan siis ihan super onnistunut leiri, vaikka nukkuminen jäikin sinä viikonloppuna vähän vähemmälle... :D
(Valitettavasti unohdin ottaa kameran mukaan, niin ette sieltä kuvia saa.)

Ostin päiväkirjan ja päällystin sen tsemppilauseilla, joita voin sitten huonoina hetkinä lukea Jenkeissä

Toinen iso juttu vaihtoon liittyen oli viisumihakemuksen täyttö ja viisumihaastattelussa käynti. Nyt ymmärrän, kun entiset vaihtarit valittelivat lomakkeiden täytöstä! Viisumihakums tehtiin netissä, ja se sisälsi kysymykset syntymäpaikasta sukulaisten terrorismiin ja rahanpesun aikeista tulevaan host perheeseen. Kyseisen hakemuksen täyttelyyn siis tosiaan kannattaa varata tarpeeksi aikaa ja täyttää se huolella! Pian hakemuksen täyttämisen jälkeen, oli viisumin saamisen toinen ehto eli viisumihaastattelusta selviäminen. Tosiasia kuitenkin on, ettei haastattelua kannata stressata yhtään! Itse jännitin sitä enemmän kuin mitään muuta vähään aikaan, mutta selvisin kuin selvisinkin kunnialla. Itse haastattelu kestää noin minuutin, ja siinä ajassa otetaan sormenjäljet, sekä englannin kielinen virkailija kysyy pari todella helppoa kysymystä kuten sijoitustietoja ja vanhempien ammattia. Joten pelko pois kaikki tulevat vaihtarit! Jokainen selviää siitä kunnialla!


Nyt voitte blogin lisäksi seurailla matkaani Atlantin toisella puolella Instagramin kautta nimellä @ailiijohanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti