sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Vastauksia kysymättömiin ja kysyttyihin asioihin

Koska kukaan ei ollut innostunu sen enempää kysymyspostauksesta, ajattelin vain erikseen vastailla teidän kysymyksiin kommenttiboksissa ja Ask.fm:ssä kun niitä sinne tulee. Yksi anonyymi kuitenkin lähetti kasan kysymyksiä ja vastailen niihin nyt vähän pitemmän kaavan mukaan:

Mikä sua pelottaa eniten tulevassa vuodessa?
Jos alkaisin tässä luettelemaan kaikki mahdolliset pelot mitä vaihtovuotta kohtaan olen jo ehtinyt kehittämään, kukaan ei jaksaisi lukea. Oman rakkaan perheen ja rakkaiden ystävien jättäminen tänne koti Suomeen ei ole mikään maailman helpoin asia. Sen vuoksia ehkä eniten pelkäänkin ihmisiä. Sekä tänne jääviä että siellä Jenkeissä tapaamiani. Entä jos kaikki unohtaa mut täällä? Entä jos en saa kavereita siellä? Entä jos host-perheen kanssa ei sujukaan? Entä jos...? Entä jos...? Oon kuitenkin tullut siihen tulokseen, ettei jossittelemalla pääse mihinkään. Yritän olla miettimättä mun pelkoja ja keskittyä vain siihen kaikkeen kivaan jota tapahtuu tällä hetkellä.

Haitko ollenkaan muiden järjestöjen kautta?
En. Tutkin kaikki mahdolliset vaihto-oppilasjärjestöt läpi sekä niiden omilta nettisivuilta että kavereiden ja tuttujen kokemuksista. Eräs mun sukulaisista on ollut vaihdossa myös AFS:n kautta kauan aikaa sitten ja myös tämä vaikutti mun päätökseen. Tällä hetkellä en pysty kuvittelemaan enää paremmin toimivaa järjestöä! Kaikki info tulee ajallaan ja sitä tulee paljon. Jos kuitenkin jää jokin asia epäselväksi, toimistolle soitettaessa tai sähköpostia laitettaessa saa aina vastauksen ja vaikka kyselet kuinka tyhmiä tai itsestäänselviä asioita tahansa, voit olla varma, että kaikki väännetään selvästi vielä rautalangasta!

Mikä oli sun ensireaktio kun sait tietää perheen?
Olin sinä päivänä kipeänä yksin kotona. Availin rauhassa sähköpostia ja kun huomasin perhetiedot siellä sähköpostissa, aloin hyppimään ja kiljumaan yksinään. Sen jälkeen luin kaikki mahdolliset lomakkeet jotka sain mun host-perheestä ja olin vieläkin enemmän innoissani. Tän jälkeen yritin rauhottua ja saada sormet tottelemaan, soitin äidille töihin ja siinä sitten päiviteltiin yhdessä miten ihanaa se on. Kavereillekin laitoin viestiä ja jotenkin siinä vaiheessa tää koko vaihtoon lähtö konkretisoitu. Kaverit toivotteli ihanaa vuotta Amerikassa ja nyt oli oikeasti tiedossa jokin paikka minne mennä! Siitä asti ollaan host-äidin kanssa viestitelty sähköpostin ja facebookin kautta joka ikinen viikko ja nykyään lähes päivittäin. Koko perhe vaikuttaa maailman ihanimmalta ja perheen lapset odottaa jo "toisella puolella maailmaa olevan isosiskon tulemista kotiin" <3

Mikä päivä lähet ja minne lennät?
Lento lähtee 13.8. klo 08.00 Helsinki-Vantaalta. Se on lento Lontooseen ja sieltä vaihdan koneeseen, joka lentää Houstoniin. Houstonista luultavasti lennän tai kuljen bussilla Kansas Cityyn, josta host-äiti tulee hakemaan mut kotiin. Tosiaan toi Houston-Kansas City väli on vielä ihan auki, mutta oman mukavuuden vuoksi toivon, että sieltä on lento eikä bussikyyti. Väliähän näillä kahdella kaupungilla meinaan on kiitettävät 1196 kilometriä....

Kuinka paljon odotat tällä hetkellä lähtöä 1-10?
Totta puhuakseni voisin tällä hetkellä hypätä suoraan lentokoneeseen joka veisi mut Amerikkaan. Eli numeroissa 11. En voisi olla innostuneempi ja nämä jäljellä olevat 24 päivää menee varmasti hujauksessa ohi ja sitten sitä ollaankin jo lentokentällä itkeskelemässä!

Kiitos kysymyksistä ja jos jokin jäi vielä askarruttamaan niin kommentteihin vain kysymyksiä!

4 kommenttia:

 1. Sullapas on kiva blogi, jään kyllä seurailemaan! :-) Oon itsekin lähössä vaihtoon, Washingtoniin, ja mulla on aikalailla samanlainen hostperhe vastassa eli nuoret vanhemmat&kaksi pikkusiskoa!

  http://maailma-on-tehty-meita-varten.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! Taidan itseasiassa jo seuraillakin sun blogia! Ihana aina löytää uusia blogeja joiden kirjottajat on samassa elämäntilanteessa kun ite :D

   Poista