lauantai 30. elokuuta 2014

If someone tells you that you can't do it, prove them wrong

Viime viikonloppuna käytiin perheen kanssa Kansas Cityssa kiertelemässä autolla ja torilla käveleksimässä. Sen lisäksi päätettiin mennä sellaseen lasten tiedekeskukseen, jota vois verrata Suomen Heurekaan lisättynä Amerikkalaisten omiin hullutuksiin. Erikoisen siitä teki se, että koko paikka oli vanhan juna-aseman sisällä, joka oli tässä tapauksessa tosi hyvä juttu, koska siellä oli kunnolliset ilmastoinnit! Täällähän on tosiaan ollut siitä asti kun saavuin joka päivä n. 100F joka on celsiuksina ~38C ja siihen päälle vielä kosteus, jonka ansiosta ulkona ollessa hiukset liimaantuu naamalle! Tämän takia mun päivät onkin kulunut pääasiassa koulussa sisällä jäätyessä, cheertreeneissä hikoillen ja kotona tai ravintolassa ihanaa ruokaa syöden.


Koulussa menee ihan hyvin, vaikka välillä vähän hukassa oonkin mm. historian termejen ja englannin tuntien kanssa. Mulla on tässä jaksossa englantia, amerikan historiaa, liikuntaa, fysiikkaa, matikkaa, teatteri designia, kokkausta ja psykologiaa. Näistä matikka ja psykologia on niin kutsuttuja "AP" aineita eli koko koulun vaikeimpia, jotka valmistaa collegeen. Hauskinta kuitenkin on, että esim. psykasta oon jo kaiken opiskellut Suomessa psykologian ykkös kurssilla! Oikeestaan ainoat aineet joiden kanssa joudun tekemään kunnolla töitä, on amerikan historia ja englanti. Tietysti muissakin aineissa omat haasteensa tuo englanniksi opiskelu, mutta tiedän jo tosi monet asiat suomeksi, joten ainoa tehtävä on niiden opettelu englanniksi.

Kavereita on löytynyt ihan hyvin, mutta se on tosiaan totta mitä aikasemmat vaihtaritkin on kertonut, että on helppo saada paljon moikkaus tuttuja, mutta tosi ystävien löytäminen on hankalampaa. Tietystihän se on ihan ymmärrettävää, koska nää ihmiset on tuntenu toisensa koko niiden elämänsä ajan ja elää nyt viimistä vuotta yhessä, sillä vuoden päästä kaikki lähtee eri collageihin. Tuleville vaihtareille neuvoksi: liittykää koulun urheilu-, teatteri-, väittely- tai vaikka lippujoukkueeseen! Ekan päivän jälkeen koulussa olin ihan varma, etten tuu saamaan yhtään kavereita ja vietän koko loppuvuoden yksin. Päivän jälkeen oli kuitenkin cheertreenit ja totta puhuakseni olin ihan kauhuissani niihin menemisestä. Kuitenkin heti kun astuin sisään treeneihin, kaikki oli ihan innoissaan kyselemässä kysymyksiä ja he kerto, että olivat odottaneet mua tosi paljon!

Kerroin aikasemassa postauksessa päivästä, kun kävin rekisteröitymässä koululla ja kansliaan tuli tyttö, joka alkoi huutamaan, että "She is here!". Samainen tyttö kierrätti mua ympäri koulua sinä päivänä sillä aikaa, kun muilla oli tunnit meneillään. Tavattiin kuitenkin sen kierroksen aikana n. 10 tyttöä, jotka kaikki oli cheerleadereita ja ihmeteltiin momin kanssa jälkeen päin, minkä takia niin moni cheerleadereista oli poissa tunnilta. Pari päivää sitten joku heistä kertoi, että he oli keksiny tekosyitä lähteä luokista, koska he tiesi että mä oon siellä koululla sinä päivänä! He oli siis kaikki ikään kuin lintsannu tunneiltaan mun takia! En uskois että Suomessa kukaan tekisi ikinä mitään tällästä ja olin jotenkin niin liikuttunu tän kuullessani! Joten tosiaan liittykää ihan mihin tahansa kerhoon/clubiin/joukkueeseen osasitte sitten mitään tai ette!

Nyt lähden viettelemään mun pidennettyä viikonloppua, ja saa nähdä mitä kaikkea ehdin puuhata sinä aikana! Pusuja ja terveisiä sinne Suomeen täältä helteiden keskeltä ja nauttikaa te syksykeleistä!

4 kommenttia:

 1. Nice, tääl o sellaset noin 14-18 astetta 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä kelpais kyl välillä vähä viileempiki keli :D

   Poista
 2. Voisiks tehdä joskus sellasen postauksen USAn ja Suomen välisistä eroista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sama idea on itseasiassa jo pidemmän aikaa ollut ajatuksissa! Keräilen muistiin niitä eroja pikkuhiljaa ja saa nähä milloin saan aikaseks kirjotella sen sitte puhtaaks tänne :)

   Poista