maanantai 22. syyskuuta 2014

Life is 10% of what happens to you and 90% of how you react to it

Tänä viikonloppuna oon ehtinyt puuhailemaan yhtä ja toista! Perjantaina, niin kuin jokaisena muunakin perjantaina, oli jalkapallopeli jossa olin kannustamassa. Sen jälkeen mulla olisi pitänyt alkaa AFS-orientaatio, mutta koska peli kesti niin myöhään, meninkin leirin sijaan kotiin nukkumaan. Lauantai aamulla lähdin sitten orientaatioon, mutta täytyy kyllä sanoa, että se oli pienoinen pettymys. Siellä juteltiin kahdestaan AFS:n vapaaehtosen kanssa, joka kyseli kouluun, perheeseen ja vapaa-aikaan liittyviä kysymyksiä ja sen lisäksi juteltiin pienemmissä ryhmissä ihan yleisesti. Eli itsessään tää orientaatio oli hyödyllinen ja tuli sellanen olo, että musta oikeesti välitetään ja seurataan, että miten mulla menee perheen ja kavereiden kanssa. Pettymys tuli siinä, että olin odottanu muiden vaihtareiden kertomaa "me-henkeä" ja että oikeesti oltais tutustuttu toisiimme paremmin, mutta tuolla leirillä ei kauheesti kyllä tutustunut sen paremmin. Ehkä se on mun osalta toisaalta ihan hyväkin, koska oon tosiaan ainut vaihtari mun kaupungissa, joten en ehtis välttämättä edes kauheesti yhteyttä pitää muihin vaihtareihin.

Yksi merkittävä juttu tapahtu kuitenkin orientaatiossa, josta oon enemmän kuin superinnoissani! Siellä oli toinen suomalainen tyttö, jonka kanssa myöskin lensin tänne Suomesta. Hän tuli mun luokse juttelemaan ja kysyi multa jotain suomeksi. Avasin suuni vastataksni, mutta ihmetys oli enemmän kuin iso, kun tajusin, etten oikeesti osannut vastata suomeksi! Ensinnäkin mulla oli sanat ihan hukassa ja kun vihdoin löysin oikeat sanat, en osannut sanoa niitä ollenkaan ja sanoin ne ihan väärässä järjestyksessä! Esimerkiksi sana "mä" oli ihan mahdoton enkä millään meinannu saada suustani ä:tä! Jatkettiinkin sitten juttelua niin, että mä puhuin englantia ja tää tyttö puhui sekasin suomea ja englantia. Tää tapahtuma oli mulle tosi suuri ihmetys, koska mun englanti ei oo todellakaan vielä sujuvaa ja sen lisäksi oon kyllä lukenu ja kirjottanut suomea mm. blogiin, mutta tää oli eka kerta kuukauteen kun puhuin suomea. Nyt en vaan malttais odottaa sitä, että alan oikeesti ajattelemaan kaiken englanniksi ja saisin englannin oikeesti sujuvaksi!

Orientaatio kesti vain lauantain, joten sunnuntaina suunnattiin perheen ja mun kaverin kanssa renessanssi festivaaleille, josta tämän postauksen kuvatkin on otettu. Se tapahtuma oli jotain sellasta, minkä suuruutta ja hienoutta en osaa oikeen ees kuvailla! Alue oli aivan älyttömän iso ja se oli täynnä vanhoja kojuja, joissa myytiin kaiken näköstä ruokaa ja käsitöitä. Hienous oli kuitenkin siinä, että siellä oli satoja ihmisiä, jotka oli pukeutuneina sen ajan vaatteisiin ja he puhu vain vanhaa englantia. Siellä ollessa oikeesti tunsi siirtyneensä ajassa taaksepäin ja elävänsä sen ajan elämää!
Vielä yksi merkittävä tapahtuma mahtui viikonloppuun, ja se on kuntosali! Mom ja dad käy salilla päivittäin, mutta mä en oo sinne vielä kerennyt ennen kuin tänään ja se sali on mun unelmien täyttymys! Itse sali on ihan valtava, ja sieltä löytyy kaikki mahdolliset laitteet mitä kukaan voi kuvitella. Itse salin lisäksi siellä on ryhmäliikuntatunteja, ja olinkin tänään kokeilemassa joogaa momin kanssa ja itseasiassa tykkäsin siitä! Näiden lisäksi sieltä löytyy yksi maailman parhaista asioista: SAUNA! Se sauna on ihan kunnon sauna, jossa on oikeesti kuuma ja sen vierestä löytyy myöskin hot tub (joka tosin löytyy jo meiltä kotoakin...)! Ekstraahan on tosiaan se, että kun mut liitetään mun momin ja dadin salijäsenyyteen, se tulee maksamaan mulle vain ja ainoastaan $10/kk, joka sisältää ton kaiken edellä mainitun! Mun vuosi on nyt virallisesti pelastettu saunalla ja tällä hetkellä en osaa kuvitella enää mitään, mikä voisi tehdä mun vuodesta vieläkin paremman!

4 kommenttia:

 1. Haha täälläkin on sauna kuntosalilla ja kaikki on ihan järkyttyneitä aina, kun kerron, etten tykkää saunasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sun on pakko esittää et sauna on sun lempipaikka koska sähän oot suomalainen! :D

   Poista
 2. Ihanan näkösiä kuvia❤️

  VastaaPoista