lauantai 10. tammikuuta 2015

Vastauksia

Mulla meni uusivuosi aika perinteisesti herkutellen ja pelaillen lautapelejä kavereiden kanssa. Uusi vuosi tarkoittaa mulle myöskin melkein puoliväliä mun vaihtovuodesta! Nyt on aika vastailla teidän kysymyksiin ja jos teiltä löytyy lisää kysymyksiä, niin kommenttiboksi on aina auki.

Oletko käynyt ennen USAssa? En ole ennen käynyt ja itseasiassa tämä matka on mun ensimmäinen Euroopan ulkopuolelle.
Oletko käynyt kielimatkalla? Joo, kielimatkalla tuli käytyä. Vietin kolmeviikkoa Englannissa kun olin muistaakseni 15 vuotta. Matka oli tosi onnistunut, mutta mun osalta se englannin oppiminen ei näytellyt minkäänlaista roolia. Vietin sen kolmisen viikkoa meidän Suomi ryhmän kanssa, joten pääasia oli rannalla makoilu ja lomailu yhdessä kavereiden kanssa!
Missä kaikissa maissa olet käynyt? Olen onnekas siinä suhteessa, että olen päässyt matkustelemaan suhteellisen paljon Euroopassa. Mukaan on mahtunut Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Viro, Englanti, Ranska ja Espanja. Nyt uusimpana myöskin tietysti USA.
Mistä sait idean matkaan? Kirjoittelin kokonaisen postauksen aiheeseen liittyen, jonka voit lukea täältä.
Mitä sulla on eniten ikävä Suomesta? Tietysti ihmisiä on eniten ikävä, mutta jos ei ihmisiä lasketa niin ruokaa. Täällä lähes kaikki ruoka on tosi rasvasta ja suolasta tai makeeta. Vaikka perheen kanssa kokataankin paljon kotona, silti on ikävä kunnon suomalaista kotiruokaa ja lihaa. Julkinen liikenne on toinen juttu jota on ikävä. Itseasiassa ei pelkästään se liikenne, vaan myöskin ulkona liikkuminen. Täällä jos lähden lenkille koiran kanssa tai ilman, naapurit luo outoja katseita ja luultavasti he nykyään miettiikin, että Suomalaiset on hulluja lähtiessään lenkille kun ulkona on vain 5 astetta lämmintä tai lunta maassa.

Miksi halusit juuri USAan? Tiesin haluavani englannin kieliseen maahan, sillä mun englannin taidot ei tosiaankaan ole mitään päätähuimaavia. Toinen kriteeri mitä mietin, oli cheerleadingin jatkaminen. Olin myös kuullut tarinoita Amerikkalaisisa high schoolista ja halusin itse kokea sen kaiken.
Oliko sulla muita maita vaihtoehtoina? Mietiskelin myöskin Australiaa yhtenä vaihoehtona, mutta yliviivasin sen listasta tajutessani, että siellä kouluvuosi alkaa tammikuussa. Itse asiassa kun täyttelin AFS:n papereita ja piti täyttää maa toiveet, taisin laittaa sinne myös Islannin. En sitä sen enempää ajatellut sillä olin melkein 100% varma pääseväni USA:aan, mutta olisihan se ollut ihan mieletöntä oikeasti lähteä Islantiin viettelemään vuotta!
Mitä kameraa käytät? Itsellä on Canon PowerShot SX40 HS, mutta täällä ollessa olen saanut myöskin omia momin kameran, joka on Canonin järjestelmäkamera. (mallia en muista)
Kuinka paljon sulla menee suurinpiirtein rahaa kuukaudessa siellä? Se vaihtelee jonkin verran kuukausittain. Cheerleadingiin menee joka kuukausi $40, sillä käyn akroilemassa. Sen päälle sitten shoppailut, elokuvat yms. Itse olen aika säästäväinen enkä kauheesti rahaa tuhlaile, joten mulle sellanen 150 euron kuukausi budjetti on ollut pääosin riittävä. Tietysti esim. tulevaan prom mekkoon ja muuhun tälläseen tulee menemään vähän enemmän rahaa. Tää rahan käyttö riippuu tosin tosi paljon ihan ihmisestä ja myöskin host perheestä. Mun perhe maksaa mulle perheen yhteiset aktiviteetit esim. jos mennään eläintarhaan tms. ja myöskin aina kun käydään yhdessä ulkona syömässä/kahvilla, he maksaa mun ruoan. Itse tosiaan pärjään sillä 150 eurolla, josta yleensä jää rahaa ylikin, mutta tiedän myöskin yhden vaihtarin, joka saa kulumaan joka kuukausi $600.


Mikä on ollut parhainta tähän mennessä? Sanoisin että ihan yleisesti täällä oleminen. Kuitenkin kaikki pikkujutut on ollut mulle niitä tärkeimpiä ja oleminen osa tätä perhettä. Olin esimerkiksi istuskelemassa kuntosalin saunassa yhdessä dadin ja momin kanssa, ja siellä oli porukka miehiä, jotka otti selfieitä. Juteltiin siellä niitä näitä ja jossain vaiheessa dad totesi jollekin heistä, että he ottaa enemmän selfieitä kuin hänen teini-ikäinen tytär. Se että dad kutsui mua omaksi tyttärekseen teki mut enemmän kuin onnelliseksi, ja olin hymykorvissa koko seuraavan viikon!
Suosittelisitko AFS:ssää vaihtojärjestönä? Miksi? Omalta osalta AFS on toiminut järjestönä moitteettomasti, joten kyllä suosittelen! Jokainen oppilas on oma persoonansa, ja heille on tärkeetä meidän hyvinvointi.
Miten päädyit olemaan cheerleader siellä? Olin harrastanut jo Suomessa nelisen vuotta kilpacheerleadingia. Täällä cheervalmentajan kuullessa, että heidän kouluun on tulossa vaihtari joka on cheerleader, hän oli tosi innoissaan saadessaan mut osaksi joukkuetta. Itseasiassa jos oikein ymmärsin, niin valmentaja itse oli kysynyt mun momilta ennen mun saapumista jos haluaisin liittyä joukkueeseen!
Minkälainen pitää olla että voi päästä vaihtoon? En voi kertoa mitään kriteereitä millanen on oikea oppinen vaihto-oppilas. Uskon, että kaikki pärjää vaihto-oppilaana, kunhan vain löytyy positiivinen asenne ja halu oppia uutta!

2 kommenttia:

  1. ihana postaus! ♥ on aina niin kiva kuulla kaikkea sun elämästä siellä amerikassa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sun kommentit aina piristää päivää! :)

      Poista