maanantai 6. huhtikuuta 2015

Happy (not so traditional) Easter!

Pääsiäinen vietettiin perinteistä poiketen niin mun kuin perheenkin osalta. Yleensä pääsiäisaamuna pääsiäispupu on piilottanut pääsiäismunia ympäri taloa ja pihaa ja niitä yritetään sitten löytää. Tän perinteen sijaan vanhemmat päätti yllättää meidät lapset pienellä road tripillä Missourin vanhaan pääkaupunkiin Saint Lousiin! Matkaan lähtiessä kaikki mitä tiesin kohteesta oli, että ajomatka tulee olemaan vähän päälle kolmisen tuntia. Perille saavuttaessa näin kuitenkin Gateway Archin, josta tiesin minne oltiin päädytty. Arch on 192 metriä korkea (vrt. Olympiastadionin torni 72m) "kaari" kaupungin laidalla ja sinne pääsi sisälle ylös asti hissillä ihmettelemään kaupunkia korkeuksista! Momilla on itseasiassa aika paha korkeanpaikankammo, mutta hengissä selvittiin ylös kaikki, vaikka tuulessa selvästi huojuva rakennelma ei mikään unelmapaikka korkeanpaikankammoisille olekkaan. 

Archin lisäksi matkan toisena päämääränä oli paikallinen eläintarha, jossa vietettiin puolet päivästä erilaisia eläimiä, ötököitä ja matelijoita ihmetellen. Varsinkin painivat gorillat ja tanssivat merileijonat oli päivän naurun aihe perheen pienempien kesken ja kaksi vuotiaan "ei-niin-täydellisellä" maailman söpöimmällä äänellä lauotut kommentit "apinoiden haisevista varpaista" tai "merileijonien rasvaisista hännistä" oli vedet silmissä naurettava juttu! Itse tykästyin isoon "trooppiseen" sisätilaan jossa oli tuhansia erilaisia perhosia lentelemässä vapaina ja joiden keskelle pääsi käveleksimään ympäri!

Itse sanoisin, että matka yllätyksineen oli paljon parempi vaihtoehto kuin se perinteinen pääsiäinen, vaikka nyt missattiinkin se kuuluisa pääsiäispupu! (Pääsiäiskarkkeja kun päästiin kuitenkin ahmimaan automatkan aikana enemmän kuin tarpeeksi....)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti